myspace codes
Click here for Myspace glitter graphics and Myspace layouts
-->
RSS

Bila Saya Bermimpi


ASSALAMUALAIKUM ....




Pada satu malam,
saya bermimpi ... ZOMBIE
Zombi ada di seluruh tempat.
Keluarga saya pun dah jadi zombie.
Satu Malaysia dah jadi zombie.
Kecuali saya.

Saya rasa amat takut.
Saya  menyorok di tempat yang selamat.
 Saya pun keluar dengan senyap supaya tak kena kantoi oleh zombie.
Tetapi ,zombie telah pun nampak saya. 
Jadi saya pun berlari sepantas 
yang mungkin.
Tiba2 saya terfikir nak bangunkan diri saya sendiri.

Jadi saya pun tamparlah diri sendiri. 
Tiba2 saya pun terbangunlah 
dari mimpi yang amat ngeri itu.
Saya pun rasa pelik.
Lepas kena tampar
jer.... terus bangun dari mimpi.

Pada waktu pagi, saya telah pun cerita perkara ini
kepada keluarga saya.
Mereka pun tergelak besar .
Saya serius .
Ini betul2 berlaku terhadap saya.

Sebenarnya , 
kami tengok kl zombi sebelum tido ...
Terbawa2 sampai ke mimpi !

Saya harap anda menikmati cerita ini.
Kalau anda mengalami perkara yang sama.
Tak taulah.


WASSALAMUALAIKUM...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments1

Dia Pun Suka Dodol Juga ...


ASSALAMUALAIKUM ...

Kami nak makan dodol buatan sendiri ada kat kuali .
Tiba - tiba Pinky nose mengacau .
Waaahhhh !!!! anak kucing makan dodol.
Jom pi layan photo kat bawah nih ...



Laju tul si Pinky Nose makan .
Tak de nya nak toleh kiri dan kanan ...



Kalau makan dodol dah macam makan daging lah ...
Khusyuk tul ...



Tengoklah !
Lazat sehingga makan kat jari !


Kalau dah kucing pun makan dodol ,
apa lak kami nak makan ni ...
makan lah sampai kenyang yer mieow ...
Buah hati semua orang ...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Jangan Ganggu Kami !


Assalamualaikum ...





Masa untuk zzzzzzzzzzzzzz ....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Sketsa Anak Murid Saya 1


Assalamualaikum ...


Masuk ke kelas tingkatan 5 jer , 
selepas menjawab salam , 
tetiba ...


M ; " Allah selamatkan kamu ( 3x ) . "
C ;  " Soalan pertama ; Awak ikhlas ker doakan saya nih ? "
M ; " Allah selamatkan kamu . " untuk kali ke-2
C ; " Soalan ke-2 ; Awak buang tebiat ker ? "
M ; " ala cikgu , kami doa betul - betul nih . "
C; " aaaa , saya tahu , awak tak siap keje sekolah yer ? "
M ; heheheheeee ...


Ni gelagat anak murid saya ...
Pandai sungguh nak amik hati gurunya ...
Rasa - rasa boleh sejuk tak hati saya ...
Sebab sehari sebelumnya , 
saya dah mendenda mereka sebab tak buat kerja .



Subhanallah ... keindahannya menenangkan jiwa ...


Jangan pelik tetiba masuk entry nih ya .
Saya mama kepada pemilik blog nih .
Selamat membaca ...


Coretan ;
~ mama fatin ~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Sambutan Raya 2013 ...


Assalamualaikum ...



Aishhh ... aku minum pun , mereka nak snap ...



Dok jer la kat mana saja .
Janji boleh makan sambil sembang - sembang ...



Cikgu layan kami ambil kueh raya ...



Kawan aku yang , si Aida yang suka posing ....



Meriah tak suasananya ?
Tengoklah , macam - macam fesyen baju ada ...



Ini persembahan daripada pelajar tahun 5 ...



Sebelum baik , snap dulu wat kenangan ...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Segmen Banjirkan Follower By Memey


Assalamualaikum ...

nak join Klik Sini :)

Jumlah follower terkini 15 orang .

Kami tag semua ...

Terima kasih pada yang sudi ...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments7

Layan Kerenah Bebudak ...


Assalamualaikum ... 



Bermula dengan si bungsu nih .
Tak reti nak dok diam .
Sudahnya , wheel chair arwah atoknya jadi mainan .



Si abang tak tahan doh .
Maka dia pun ikut join .
Seronoklah si adik melayannya ...



Si kakak lak nampak .
Apa lagi ... vroooom ler jawabnya .
Layan jer lah ... janji happy ...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Tu La , Kan Dah Pengsan !


Assalamualaikum ...

Yaya ni ada habit .
Bila suruh cari baju , jawapannya ;
" baju tak der " .
Sebenarnya malas nak cari .
Dah lagu tuh , bersalut tuala jer la ke hulu dan ke hilir .




Hahahaaaa ... tertidur sudahnya anak dara aku sorang nih ...
dengan rambutnya yang basah .
Baru lepas mandi ...
alahaiii ... sweetnyaaaa ...



tertidur selepas merenung air yang tah bila dia dapat telan ...
sabar , sabar dan sabar ...
akhirnya mata pun terlelap !



                                     


berselimutkan tuala , tanpa baju !
harap tak jatuh ler .
Tak sampai hati lak nak angkat dia ...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Jangan Ko Berani Kacau

ASSALMUALIKUM.....

Kucing oh ..kucing tak habis -habis main .


"Ini kotak gua. Jangan main cukai2 ah...."



"Alamak duit sepuluh juta ringgit gua sudah jatuh mana lah hilangnya
tak jumpa pula "



"Heheee.....gua dah curi tempat dia muahaha..."



"Lebih baik gua tido jelah lagi best .
Eeeh....? gua dah jumpa duit sepuluh juta ringgit.
Boleh lah gua jadi kaya raya muahaha..."


Yo la tu .
Jap gi orang biru sampai ,
raya kat umah jerigi besi la ko ...
har har har ...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Feveret Yang Susah Nak Caya

ASSALAMUALAIKUM..


Satu malam tuh , yaya mengejutkan mama .
Nak makan katanya .
Tapi , nak makan berlaukkan petai !

Mak aiii ...
nak pengsan mama tau !
Mana ada petai kat dapur tuh ?


Siang hari pi la pasar borong cari petai Yaya .
Sepapan rm2.50 ko , satu ikat ada 4 papan .
Hah ! dah berapa rm tuh ???
Dah satu umah suka makan , 
takkan nak amik seikat jer ?
Pejam mata , borong jer la ...





Kat pinggan tuh spagetti . 
Tengoklah , Yaya makan spagetti  berulam petai !
Ko ada buat ???




" Ya , aku makan spagetti dengan petai .
Naper ? Tak percaya ker ?
Ada aku kesaaaaaaaaaah ! "




" Woi !! Janganlah kacau saya nak makan.
Turun selera tau .
Tak yah nak snap gambar bagai .
Nanti dapat rasa tumbukkan
super padu ! "


Nota ; 

Hari nih birthday girl " Yaya " 

Macam dalam cerita boboiboy lah pula....

TERIMA KASIH...
KERANA MEMBACA ENTRI INI YER..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Raya Dah Jadi Shuffle

ASSALAMULAIKUM..

Orang beli kasut raya .
Kami tapau sekali kasut shuffle .
mama bagi ... yes yes yes ...




Ni pilihan Hanani.
Dia ni tak feminin tul .
Dia nak pakai kasut ni bila nak ukur jalan .
muahahahaaa ...



Ni taste Najwa lak .
Ish , tak nak kalah , nak jga !
Bengkrap mama woiii ...
Ni nak raya ker nak shuffle ?

Layanz jer la .
Asal korang suka .
Tapi mama tak suka sebab duit raya dah nipis .
huhuhuuuu ...


Disini sajaleh saya tulis entri ni yer..

TERIMA KASIH..
KERANA MEMBACANYA...

JANGAN LUPA FOLLOW SEKALI TAU.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Aku Nak Yang Baru Lah !

Assalammualaikum

Bila kami gi makan malam di Putrajaya, 
kakak saya beli gula2 jadi saya mintak kat abah beli jam bunyi .


Cepat lak rosak . 
Tah tangan mana agaknya yang rosakkan .
Geram betul lah !
asik nak kacau jer mainan yaya yer .
Grrrrrrr ...




Saya ikut mama gi pasar. 
Saya pun buatlah perangai ...
... heheheeee ...
saya pegang jer mainan piano nih .
Mama pun belikanlah sebab dia tau mainan saya kat umah tu dah rosak !
yesss , dapat ... sayang mama ...

Saya suka piano nih sebab ada lagu "Oppagangnamstyle" .
Sampai kat umah , saya trus pasang dan 
... marilah kita menari kawan - kawan ...
oppa .. oppa ... uh uh ... oppa ...


Di sini sajerlah saya cerita yer...

TERIMA KASIH...
KERANA MEMBACANYA..

DAN JANGAN FOLLOW SEKALI TAU..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Asyik Kacau Jer Lah !


ASSALAMUALAIKUM

Comelkan kucing kami ni..
Kucing kami bijak juga.
Nak tau macam mana.
Tengoklah kat bawah ni. 
Jeng- jeng..


Ni Twiggie.
Dia sedang menulis surat cinta kat boyfriend dia.
Di Facebook.
Peweeet...


Ni pula Pipit.
Kami panggil dia macam tu kerana
Dia suka tenggek kat atas bahu tuannya...
Ni pula tengah tunjuk tentang kerja dia. 
Macam nak buat projek membina rumah kucing. Tengah wat business ngan kucing lain.
Heheheeeee..

Di sini sajerlah kami tulis yer..
TERIMA KASIH...
KERANA MEMBACANYA...

JANGAN LUPA FOLLOW SEKALI TAU..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Awsome Kooo

ASSALAMULAIKUM...

Yeay.... dapat kasut raya.
Seronoknya.
Nak tau apa jenis kasut yang kami beli.
Jeng - jeng ... ini dia.


Ni kasut Nabilah...
Cantikkan..


Ni kasut Hanani.
Dia ni tak suka pakai kasut macam ni.
Dia suka pakai kasut shuffle.
Tak kan raya nak pakai kasut shuffle ?
Ko gangster ker ???



Ni kasut Najwa.
Dia ni tak tau pilih ker nak boria dengan Hanani ?
Punya la banyak design ...
Nak gak sedondon dengan adiknya .
Layan jer lah ...



Ni kasut Qistina.
Alolooo ... comelnya ...
Kalau besar sikit , boleh pinjam ...



Dan yang terakhir iaitu kasut Aqif.
Kasut sukan lah yang paling senang .
Nasib ko ler jadi lelaki .
Tak banyak pilihan ...
har har har ...

Model kaki tu bukan patung yer .
Tapi mak usu .
Kasut korang pun mak usu boleh sarung !
Habis lah ... pas ni mesti hilang ...
hahahaaaa ...
Alaaaa ... pinjam jap jer !


Di sini sajerlah kami tulis yer...

TERIMA KASIH....
KERANA MEMBACANYA.

Dan harap awak follow sekali yer.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Mama Dapat Gaji , Kita Dapat Mamee


Assalamualaikum ...

Hari tu mama dapat gaji .
Balik dari sekolah , terus jer pergi Giant .
Mama shopping banyak barang dapur .



Jalan - jalan , nampak mamee .
Kami memang suka makan mee segera .
Tapi mama kata tak boleh makan selalu .
Hari ni nak sangat berbuka makan mee segera .


Kita orang gotong royong masak untuk berbuka .
Opppsss ... masak mamee jer lah .
Mamee masak tom yam kaw - kaw .
Senang jer pun .
Senang sebab mama ajar .




Ni lah dia hasilnya .
Dah siap untuk makan berbuka .
Jangan terliur tau .
Puasaaaaa ...

Harap puasa korang masih cukup .
Jangan ingat nak raya jer .
Puasa kena habiskan dulu tau ...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Yaya Makan Seorang !

Assalamualaikum ...

Malam semalam , 
semasa kami baca Al-Quran bersama mama ,
dengar pagar rumah dibuka .
Itu tandanya abah sudah balik .
Berlarilah Yaya turun tangga nak ambik buah tangan yang abah bawa .



Tetiba jer yaya ada kat depan pintu bilik dengan satay kat tangan .
Mama kata habiskan dulu mengaji .
Pastu kami pun turunlah nak makan satay .
Tapi satay dah tinggal sikit jer .

Pastu Nabila merengek nak satay lagi .
Kami pun cakaplah ;
' aku dapat makan satu batang jer tau '
Serius ! Kami cuma dapat makan satu batang satay seorang .

Rupanya masa kami mengaji dengan mama tu ,
Yaya dah baham satay berbatang - batang seorang diri .
Huaaaaaaaaaaaaa ...
Kami pun nak lagi ....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Yaya Panggil Hujan.




Assalamualaikum


Masa saya nak minum air sejuk yg menyegarkan
saya bukak peti sejuk ,  tiba2 yaya nyanyi .

Satu labah2 cuba panjat perigi , 
bila hujan turun labah cepat lari ,
terbit matahari air tiada lagi ,
labah boleh panjat sekali lagi ,

lepas dia nyanyi 3kali ,
tiba-tiba hujan pun turun.

pastu saya cakap ni "yaya apa sal kau nyanyi ni
hujan dah turun dah "

Macam yang selalu orang cakap la .
Kalau nyanyi suara tak sedap , nanti hujan turun .
Weeeee ...
aish ... kebetulan jer kan kan kan ...



kalau anda rasa kelakar sila cuit pipi sendiri 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Buli kena Buli Balik

ASSALAMUALAIKUM..
Dia nih budak nakal sikit kat sekolah.
Walaupun UPSR dah nak dekat,
tapi dia masih main kat kelas.
Apalah nak jadi ngan budak sekor  nih..

Masa waktu balik dari sekolah,kami menunggu mama  di bas stop.
Pada waktu itu juga ,kakak saya baru balik dari sekolahnya pun join sama.
Bila kakak saya turun dari tangga tuh,tiba2 dia lari .
Saya pun tak tahu kenapa.
Mungkin dia takut dengan kakak saya.
Seronok gila tgk dia lari.
Sampai masuk tandas lagi.

Kakak saya memang badan dia besar.
Tapi dia tak garang pun.
Cuma kawan lelaki saya tu jer yang ada hati kecik
walaupun badan dia besar.

Sebenarnya saya suka buli lelaki.
Ceh... mana adalah.
Tapi memang pun saya buli dia.
Ada dia pergi cakap kat kakak saya. 
macam nih:
"Kakak, Fatin krab. hahaaaaa".
Sakitnya hati saya.
Saya pun buatlah jahat kat dia.


Bila masuk kelas jer, saya ambik peluang pukul belakang dia ngan penselbox saya.
Boleh tahan juga sakit tuh...
Tapi kalau ada kayu kan best.
Saya nih gangster jugakan.
Ceh takderlah....saja jer cakap macam tuh.

Masa balik pulak , dia terus masuk ke dalam kereta kawan dia,
lepastu dia ejek kitorang dengan buat memek muka poyo .
Wajahnya macam kat atas tu lah.
Serupa ngan muka musuh saya .
hohohoooo ...

Di sini jelah saya citerkan si hati kecik nih..
Kalau ada yang kelakar kat sekolah tu,nanti saya citerkan YER...

kalau anda rasa kelakar,sila sebut "kelakarnyer.."

TERIMA KASIH...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Sajer - Sajer Layan Boring

ASSALAMUALIKUM....

Boring tul lah hari nih .
Mula - mula pi layan kucing main .
Pas tu pi bagi burung makan .
Dah tu apa nak wat lagi yer ?



Ni lego si kecik punya .
Dia kalau ikut mama pi belanja , mesti pau mainan .
Kami pun tumpang sekaki lah .

Tengoklah hasil yang kami buat .
Masing - masing nak tunjuk pandai .
Macam - macam bentuk kami buat .

Lego tu tak banyak , jadi kami berebut saper dapat paling banyak.
Yaya simpan dia punya ...
ish ish ish ... mengalah jer la ...
Nanti dia nangis ...
Habis satu taman dengar ...
... hahahaaaa ...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Rakan Sekelas Yang Malam.




ASSALAMUALAIKUM...

Imej kat atas tu ada kaitan dengan entry hari ni .
Tapi dia tak la beso camtu .

Kat bawah ni aku share perbualan antara si 'malam' dengan cikgu ...

Cikgu aku kata ; 
" ....you know toyol ? 
tapi dia kata "no"
Cikgu aku kata lagi ; 
" kamu tahu bahasa melayu kan ? "
dia kata "ye"
cikgu kata lagi ;
"you know toyol is green ghost ,
 malaya ghost tapi dia kecik macam ni just like you". 
Itu kisah awal tahun , first day buka sekolah 

Semasa subject PSV cikgu kata macam ni ;
masa cuti sekolah dulu muka kamu putih 
sekarang muka kamu banyak hitam". 
pastu semua rakan sekelas saya tergelak besar punya ...

Pada  hari 11/7/2013

subject psv juga , cikgu kata macam ni ;
".....dari tadi buka lampu nampak, kalau tutup lampu
tak nampak  sebab banyak hitam tak nampak . "


kat subject PSK lak , si malam kata ; 
"Bapak I " 
cikgu tu tolek kat dia dan kata ;
"Apa bapak I ,bapak I ke bapak U ni ".
pastu satu kelas gelak.


Rakan sekelas saya orang Nigeria .
Cikgu saya suka usik dia .
Bully ker ... hik hik hik ...

kelakar tak citer ni .
kalau anda rasa kelakar sila tepuk bahu selama 5 kali.


SEKIAN TERIMA KASIH 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments2